Dinar u ponedeljak u blagom porastu

Bez autora
Apr 06 2012

Dinar će u ponedeljak prema evru blago ojačati i to za oko dve pare, pa će zvanični srednji kurs biti 111,6842 dinara za evro. Tako će dinar prema evru početkom sledeće nedelje na mesečnom noviu biti slabiji za 0,9, a na godišnjem za 8,8 posto.Tokom vikenda važi srednji kurs od petka, prema kome za jedan evro treba izdvojiti 111,7057 dinara, a to je do sada najniža vrednost domaće valute prema evropskoj.

Dinar u ponedeljak u blagom porastuDinar će u ponedeljak prema evru blago ojačati i to za oko dve pare, pa će zvanični srednji kurs biti 111,6842 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Tako će dinar prema evru početkom sledeće nedelje na mesečnom noviu biti slabiji za 0,9, a na godišnjem za 8,8 posto.

Tokom vikenda važi srednji kurs od petka, prema kome za jedan evro treba izdvojiti 111,7057 dinara, a to je do sada najniža vrednost domaće valute prema evropskoj.

NBS je u petak na Međubankarskom deviznom tržištu prodala 50 miliona evra. NBS je od početka ove godine na Međubankarskom deviznom tržištu prodala ukupno 558,5 miliona evra, kako bi ublažila prekomernu dnevnu oscilaciju kursa.

Indikativni kurs dinara prema američkom dolaru u petak popodne je bio 85,3398 dinara za jedan dolar i za 0,1 posto je jači nego u četvrtak.

Dinar je na mesečnom nivou prema dolaru slabiji za 2,1, a na godišnjem za 17 posto, dodaje se u saopštenju NBS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik